ENG     BM     中文
 

          

•   Tuala Wanita Kegunaan Siang 245mm ( 10 keping )
•   Tuala Wanita Kegunaan Malam 290mm ( 8 keping )
•   Panty Liners Pelapik Tambahan 152mm ( 30 keping )

Tuala wanita "i- Leaf “adalah generasi baru bagi ion negatif yang dinaik taraf dengan mempunyai empat fungsi fizikal utama iaitu bersifat magnetik atau dipanggil terapi magnetik, inframerah jauh, ion negatif statik dan ion negatif dinamik.

Tuala wanita “i-Leaf” mempunyai cip (Jepun Teknologi) yang boleh membebaskan kepekatan ion negatif sehingga 1000 / s • cm2 secara tetap di bawah keadaan statik atau stabil (bersamaan dengan ion negatif di pinggiran taman), dan sehingga 6290 / cm3 kepekatan ion dinamik, yang menghasilkan gelombang tenaga ion negatif yang kuat, ia juga boleh secara berterusan menghantar sinar inframerah jauh dengan jarak gelombang 8-14u yang mudah untuk diserap dan bermanfaat kepada tubuh manusia, keberpancaran adalah lebih daripada 85%, ini adalah kerana cip telah menambah bahan magnetik nanometer dan menggunakan kesan bio magnetik bagi kepelbagaian dalaman, pelarasan dan penyimpanan semula bagi ketaksamaan tubuh atau keadaan fungsi tidak normal untuk mencapai penjagaan kesihatan.

Ciri-ciri:

 1. Meningkatkan peredaran mikro tubuh manusia;

 2. Mempertingkatkan imuniti, fungsi cytophagous phagocytic dalam darah organisma memperbaiki keimunan dan keupayaan untuk melawan penyakit.

 3. Kesan detumesens anti keradangan  

 4. Mempercepatkan metabolisme;

 5. Mengaktifkan sel, untuk mencapai fungsi bagi mengaktifkan analgesia darah, antibakteria dan anti keradangan, dan mewujudkan kesejahteraan.

 6. Memperkukuhkan osmosis bagi endokrin, membetulkan gangguan endokrin;

 7. Menyingkirkan bau;

 8. Menyingkirkan toksin, mengurangkan keletihan.

 9. Ia dapat memperbaiki kapasiti perlindungan sendiri dalam tempoh menstrual wanita, dan mengelakkan penyakit ginekologi

Peranan Terapi Magnetik terhadap kesihatan badan manusia:

Terapi magnetik menggunakan fungsi bio magnetik dalaman manusia, bagi penyesuaian dan penyimpanan semula kepelbagaian ketidaksamaan tubuh atau keadaan fungsi tidak normal untuk mencapai tujuan penjagaan kesihatan. Penyelidikan perubatan moden mendapati bahawa badan boleh menghasilkan arus mikro teraruh di bawah tindakan medan magnetik, mengawal atur medan bio magnetik manusia, dengan kesan biologi, terdapat peranan yang baik dan pengaruh sistem meridian dan fungsi organ, peredaran mikro, peredaran darah, sistem darah dan organ, sel dan lain-lain.

Menurut pemerhatian klinikal dan penyelidikan uji kaji dari Perubatan Barat, terapi magnetik mempunyai fungsi berikut:

 1. Terapi magnetik boleh mempertingkatkan kesegaran sel darah putih, fungsi fagositosis bagi sel darah putih akan menjadi lebih aktif di bawah pengaruh medan Magnetik, pemendapan eritrosit dan limfosit yang perlahan, memberikan manfaaat kepada anti keradangan dan membantu mengurangkan pemendapan darah.

 2. Terapi magnetik dapat memperbaiki peredaran darah, meningkatkan oksigen dan penyerapan besi, tidak termasuk karbon dioksida dan efluen darah (toksin berbahaya dan bahan lesu).

 3. Magnetik boleh menghasilkan arus elektrik dalam badan yang boleh meningkatkan kekenyalan dinding saluran darah untuk membuatkan hemangiektasis saluran darah, mengurangkan kelikatan darah, meningkatkan kealiran darah, menyingkirkan embolisasi.

 4. Terapi magnetik dapat memperkukuhkan osmosis endokrin, membetulkan gangguan endokrin;

 5. Terapi magnetik boleh merangsang deria badan - merangsang saraf periferal, mengawal atur fungsi saraf.

 6. Terapi magnetik boleh menyebarkan dan menghapuskan bahan algogenic seperti bradykinin, 5 – HT (triptamina), metabolit berasid.

Dari sains perubatan Cina tradisional, magnetik sebagai akupunktur dan moxibustion, adalah terutama sekali untuk merawat penyakit melalui saluran dan saraf-saraf tubuh manusia, ia menunjukkan terapi magnetik untuk kesan saluran dan kolateral adalah ketara, walaupun Kualiti Saluran dan Kolateral Intrinsik secara perubatan belum dijelaskan dan dibuat penemuan perubatan, terdapat pertimbangan untuk menjadi sistem endokrin moden, sistem vakskular juga diambil kira, kemudian, diambil kira menjadi sistem endokrin serta sistem limfa atau gabungan di antaranya, tetapi, Meridian adalah objektif. Medan magnetik adalah sesuai untuk menyingkir sisa metabolik. Sisa yang dijana dalam metabolisme, jika tidak dibuang dengan serta-merta, in vitro dan terkumpul dalam badan, boleh menyebabkan ketidakselesaan selepas jangka masa yang panjang dapat menjejaskan kesihatan. Walau bagaimanapun, kesan medan magnetik, dengan memperbaiki peredaran darah, terutama sekali peredaran mikro, mempertingkatkan pembuangan sisa metabolik, dan menggalakkan bekalan nutrien dan oksigen, membantu mempertingkatkan kesihatan badan manusia.

Kesan inframerah jauh terhadap kesihatan badan manusia:

Badan manusia adalah sumber sinaran inframerah asli, dengan jaluran emisi meluas, tidak kira warna kulit. Pengaktifan kulit normal, kadar sinaran adalah 98%, julat jarak gelombang sinaran terma permukaan badan adalah 2.5-1.5um, 9.3um kemuncak jarak gelombang, yang mana 8-14um sinaran tenaga sinaran jaluran dikira untuk kira-kira 46% daripada keseluruhan badan, menurut Hukum Kiel Hoff bahawa tubuh manusia adalah penyerap inframerah baik pada waktu yang sama, jarak gelombang penyerapan biasanya 8-14um, mekanisme penyerapan sinaran inframerah sepadan dengan resonans spektrum penyerapan, iaitu jarak gelombang bagi sumber sinaran adalah sama dengan jarak gelombang penyerapan, objek akan menyerap jumlah yang besar bagi sinaran inframerah.

Perubatan moden telah membuktikan bahawa banyak penyakit yang berkaitan dengan gangguan peredaran mikro, berkenaan kesan bio. Sesetengah orang memahami bahawa kekerapan sinaran inframerah jauh adalah sama dengan kekerapan getaran di antara molekul benda-benda hidup dibuat dan atom, maka, tenaga yang diserap oleh sel mempengaruhi organisma kepada peningkatan getaran intramolekul, mengaktifkan sel, menggalakkan peredaran darah, mempertingkatkan metabolisme, meningkatkan permukaan aliran darah, kesan terma baik, selain itu, sinaran inframerah jauh tetapi, juga membuatkan molekul organisma menghasilkan kesan penyerap resonans, di bawah tindakan foton inframerah, supaya objek pada tahap molekul dirangsang dan tahap getaran lebih tinggi, yang dapat meningkatkan aktiviti makromolekul biologi seperti protein asid nukleik dan seterusnya, memainkan peranan mengawal atur metabolisme badan, meningkatkan fungsi imun, memperbaiki peredaran mikro dan kesan lain.

Peranan ion negatif terhadap kesihatan badan manusia:
 1. Ion hidroksil terhidrat H3O2ke dalam tubuh manusia melalui respirasi, pH darah boleh diubah suai supaya cecair badan menjadi alkali, cecair badan alkali boleh mengaktifkan sel, meningkatkan ketertelapan sel, meningkatkan pelbagai fungsi sel dan mengekalkan keseimbangan ion; menulenkan darah, menghalang pembentukan kolestrol serum, mengurangkan tekanan darah; ion negatif memasuki badan melalui keupayaan penukaran oksigen untuk mempercepatkan metabolism, mengurangkan keletihan, menenangkan tubuh dan menggalakkan fungsi terapi reparatif, emosi seseorang tersebut akan menjadi lebih gembira dan selesa.

 2. Ion negatif boleh mengaktifkan hormon β-endorfin, dengan saraf autonomi stabil, saraf simpatetik kawalan, mengelakkan kerosakan saraf, memperbaiki lena tidur, dan memperbaiki keimunan.

 3. Ion hidroksil terhidrat (H3O2) dengan molekul udara dalam tindak balas bau, bau tersebut; boleh tercemar dengan udara ion positif dan seterusnya, memainkan peranan dalam menulenkan udara.

Hakcipta 2010. Immunolive International. Hakcipta Terpelihara.
Polisi Privasi. Terma Penggunaan.